Philippe Gilbert kiest voor de aanval in Ronde van Spanje, ook andere Belg reed mee in kopgroep
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Gilbert en Wallays kleuren zevende etappe in Ronde van Spanje

Philippe Gilbert kiest voor de aanval in Ronde van Spanje, ook andere Belg reed mee in kopgroep
Foto: © photonews

Het eerste deel van de etappe van Onda naar de Alto Mas de la Costa is niet mals geweest. De renners zijn diep moeten gaan. Verschillende pogingen kwamen eraan te pas om de uiteindelijke kopgroep te bepalen. Daar zaten twee Belgen in: Philippe Gilbert en Jelle Wallays.

Eerst reed er een omvangrijke groep van een kleine dertig man weg. Die kreeg echter geen vrijgeleide. Nadien meldden acht renners zich voorin. Daar was Jelle Wallays al bij. Dat feestje ging ook niet door, maar toen er zich een nieuwe kopgroep van acht man vormde, was het wel de goede ontsnapping.

Wallays had het klaargespeeld om opnieuw voorin te zitten. De andere in het oog springende naam: Philippe Gilbert. De Belgen hadden zes medevluchters: Brambilla, beide Henao's, Jauregui, Rossetto en Storer. Marczynski en Barthe zette wel nog de achtervolging in.

WALLAYS BRENGT PLOEGMAAT TERUG

Marczynski is een ploegmaat van Wallays. Dus bedachten ze bij Lotto volgend plan: Wallays laten uitzakken om zowel Marczynski als Barthe helemaal voorin te brengen en zo tot een kopgroep van tien renners te vormen. Ze slaagden wonderwel in hun opzet. Uiteindelijk toonde Gilbert zich één van de sterksten in de kopgroep, maar ook hij bleef niet uit de greep van de favorieten. Valverde won de etappe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties