Remco Evenepoel ziet nieuw huzarenstukje pas stranden in finale

Remco Evenepoel ziet nieuw huzarenstukje pas stranden in finale
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel is toe aan zijn volgende bijzondere onderneming. De winnaar van San Sebastian is momenteel voor Deceuninck-Quick.Step actief in de Deutschland Tour. In de tweede etappe is hij van ver in de aanval getrokken. En bij hem is het nooit uit te sluiten dat hij het ook afmaakt.

Met nog negentig kilometer voor de boeg had Evenepoel reeds het hazenpad gekozen. Hij lag op dat moment een minuutje voor op het peloton. Niets aan de hand, zou je zeggen. Wie San Sebastian gezien heeft, weet echter wel beter. In de volgende tientallen kilometers liep de voorsprong van Evenepoel al snel op tot meer dan drie minuten.

SLOTKILOMETERS DALEND

De neoprof was dus weer volop bezig met hoge wattages te trappen. Hij had zijn huiswerk ongetwjifeld ook gedaan: er lagen zeker kansen in de rit van Marburg naar Göttingen, die over een heuvelachtig terrein liep. Wat wel in het nadeel van Evenepoel speelde: de laatste negen kilometer zijn dalend.

Het is net op het moment dat het peloton aan die negen slotkilometers begon dat Evenepoel gegrepen werd. Geen zege dus ditmaal voor onze landgenoot, maar wel een verdienstelijke solo van 97 kilometer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties