Van Hooydonck over zijn deelname aan de Vuelta: "Ik wil hier de basis leggen voor het voorjaar"
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Nathan Van Hooydonck wil sterker uit de Vuelta komen

Van Hooydonck over zijn deelname aan de Vuelta: "Ik wil hier de basis leggen voor het voorjaar"
Foto: © photonews

Nathan Van Hooydonck is in dienst van het Poolse CCC bezig aan zijn eerste grote ronde. De aanvallend ingestelde renner hoopt nog eens mee te glippen in een ontsnapping.

Van Hooydonck is in de Vuelta om beter te worden met het oog op volgend seizoen: "Ik wil volgend seizoen een stap zetten", zei hij bij Sporza. "Ik vroeg dan ook zelf aan de ploeg of ik een grote ronde mocht rijden. Ik ben benieuwd wat het kan doen met mijn ontwikkeling als renner."

"De Ronde van Spanje is een koers met erg veel klimkilometers. De ploegentijdrit lag me wel, maar de tweede rit naar Calpe was meteen bijzonder zwaar. Ik hoop de komende dagen eens te kunnen meegaan in een ontspanning, maar ik wil mezelf niet voorbij rijden."

"We zijn sterker met Trentin"

Met Matteo Trentin haalde CCC nog een sterke renner erbij met het oog op volgend voorjaar: "Ik vond onze klassieke kern helemaal niet slecht, maar met Trentin staan we nu nog een stuk sterker."

Naast het voorjaar wil Van Hooydonck het ook beter gaan doen in het tijdrijden: "In de Baloise Belgium Tour eindigde ik op 1 seconde van Tim Wellens. De korte tijdritten liggen me nu al en ook in de langere tijdritten wil ik in de toekomst scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2020 - 09/08/2020 Tour de Pologne
05/08/2020 Milaan-Turijn
06/08/2020 Mont Ventoux Dénivelé
06/08/2020 - 09/08/2020 Ronde van Tsjechië
08/08/2020 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties