Wanty-Gobert haalt de slortit in de Tour du Poitou Charentes binnen, Laporte eindwinnaar

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Wanty-Gobert haalt de slortit in de Tour du Poitou Charentes binnen, Laporte eindwinnaar
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Tour du Poitou Charentes stond opnieuw een massasprint op het programma. De strijd om de eindzege leek wel gestreden, Christophe Laporte won donderdag namelijk als leider de beslissende tijdrit.

Vroeg in de etappe trokken Kenny Molly, Morne Van Niekerk, Damien Gaudin en Julien Duval ten aanval. Gaudin stond tiende in het klassement en meer dan twee en een halve minuut kreeg het viertal nooit. 

Op 30 kilometer van de aankomst was het verschil gezakt tot minder dan een halve minuut en Alexis Gougeard, Samuel Leroux en Alexis Renard plaatsten een tegenaanval. Renard ging onderuit waardoor Gougeard en Leroux met twee het gat moesten dichten. 

Massasprint na late aanval

De ontsnapten werden uiteindelijk allemaal ingelopen op 10 kilomter van de aankomst, maar nog was het niet gedaan. Giovanni Carboni, Axel Domont, Julen Irizar en Joao Rodrigues probeerden het nog. Ze reden een handvol seconden bij elkaar zonder echt gevaarlijk te zijn.

In de sprint was uiteindelijk Andrea Pasqualon (Wanty-Gobert) de snelste. Hij versloeg zijn landgenoot Davide Cimolai en de Fransman Anthony Roux. Christophe Laporte (Cofidis) sprintte niet mee, maar kon wel zijn eindzege veilig stellen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties