Evenepoel maakt schuiver in finale dernyfestival in Wetteren, winst is voor Belgische smaakmaker uit de Tour

De Plus wint dernycriterium in Wetteren na valpartij Evenepoel

Evenepoel maakt schuiver in finale dernyfestival in Wetteren, winst is voor Belgische smaakmaker uit de Tour
Foto: © photonews

De jaarlijkse afspraak op het dernycriterium in Wetteren was deze keer nog wat meer de moeite waard dan anders. De organisatie kon immers uitpakken met verschillende straffe namen aan de start. Campenaerts, De Plus, Evenepoel en Naesen tekenden allen present.

Logisch dus dat deze grote namen ook een belangrijke rol speelden tijdens het dernyfestival. Remco Evenepoel demonstreerde onlangs nog in San Sebastian en het EK tijdrijden en deed ook in Wetteren mee voor de prijzen. In de laatste bocht ging hij echter onderuit, op het eerste zicht zonder veel erg.

Laurens De Plus, Tim Merlier en Oliver Naesen lieten de kans op een podiumplaats niet liggen. Merlier kon uiteraard zijn sprinterskwaliteiten aanspreken, maar De Plus bleef uit de greep van de Belgisch kampioen. De winnaar van de BinckBank Tour mocht de handen dus opnieuw in de lucht steken. Naesen werd derde.

EVENEPOEL BIJ RODE KRUIS

Na afloop van het criterium bleek Evenepoel bij zijn glijpartij toch enkele schaafwonden te hebben opgelopen. Hij kreeg verzorging van het Rode Kruis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties