Lefevere weet welke aanpak nodig is om Alaphilippe kans te geven op de wereldtitel

Alaphilippe mag in alle rust toewerken naar WK

Lefevere weet welke aanpak nodig is om Alaphilippe kans te geven op de wereldtitel
Foto: © photonews

Zowat alle grote namen stellen in deze fase van het jaar alles in het werk om top te zijn op het WK. Dat is bij Julian Alaphilippe niet anders. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step is straks in Yorkshire één van de topfavorieten. Maar is het wielerjaar 2019 niet al te druk geweest?

Alaphilippe reed de voorbije week voor Deceuninck-Quick.Step de Deutschland Tour. "Het was een slecht idee van ons om hem de Clásica San Sebastian te laten rijden. Van de Clásica tot deze Deutschland Tour heeft hij ook niet meer gekoerst. Nu rijdt hij nog de GP's van Quebec en Montréal en dan het WK", licht Lefevere in HLN het programma van zijn onvoorspelbare topper toe.

PARCOURS IN YORKSHIRE MEER OP ZIJN MAAT

Vorig jaar was Alaphilippe ook bij de favorieten op het WK, maar maakte hij een vermoeide indruk. "Nu laten we hem meer rusten. Na de Tour is hij meer dan een week van de fiets gebleven. In Innsbruck was de slotklim net te lang. Het parcours van Yorkshire zou meer voor hem zijn, hoor ik. Nerveus, draaien en keren, op en neer."

Zijn glorietocht in de Ronde van Frankrijk heeft wel veel energie geëist. "Veertien dagen in de gele trui, dat betekent dat je veertien dagen anderhalf uur langer op pad bent dan de rest. Dat maakt meer dan twintig uren. Op het einde was hij getekend. We proberen het nu zo rustig mogelijk te houden voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties