Lefevere ziet enorme drive bij Evenepoel voor laatste doel van het jaar: "Hij zal ontgoocheld zijn als hij niet wint"

Lefevere ziet enorme drive bij Evenepoel voor laatste doel van het jaar: "Hij zal ontgoocheld zijn als hij niet wint"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is al een prachtig eerste profjaar geweest voor Remco Evenepoel en het is nog altijd niet voorbij. Als het aan hem ligt, moet de kers op de taart nog komen. Dat is alvast wat Patrick Lefevere laat doorschemeren. Volgens hem wil Evenepoel na de Europese titel tijdrijden ook de wereldtitel.

De Deutschland Tour was goed om zelf de benen eens te testen en de tegenstand te monitoren. "Zoals hij donderdag reed heeft hij al twee WK's naeen gereden. Hij is niet de enige. Ik zie hoeveel werk Geraint Thomas opknapt voor zijn ploeg. Die traint ook voor dat wereldkampioenschap", zegt Lefevere in Het Laatste Nieuws.

Het WK tijdrijden is een groot doel geworden. Wat zijn daar de mogelijkheden? "Een podium zou mooi zijn. Remco hoopt op meer. Hij zal ontgoocheld zijn als hij niet wint. Je moet toch altijd een beetje kunnen relativeren. Hij is nog altijd maar negentien."

SOMS AFREMMEN

De Europees kampioen tijdrijden vindt zelf dat er niet meer naar hem verwezen moet worden als een jonge renner. "Het klopt dat hij rijper is dan andere renners. Hij is nog altijd maar een eerstejaars profwielrenner. HIj leert heel snel. We hebben doelen gesteld. Hij wil sneller gaan dan wij. Af en toe gaan we hem gelijk geven, soms zullen we hem afremmen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties