Lotto Soudal maakt kans om renner in top 15 te hebben in Madrid

Lotto Soudal maakt kans om renner in top 15 te hebben in Madrid
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Te midden de felle strijd tussen Quintana, Roglic, Lopez en Valverde is het misschien nog niet zo hard opgevallen, maar ook bij Lotto Soudal hebben ze een renner die een aardig woordje meespreekt in het klassement van de Vuelta. Hagen kan wel eens uitgroeien tot een mooie verrassing.

Carl Fredrik Hagen is op zijn 22ste bezig aan zijn eerste grote ronde en staat op de eerste rustdag zesde. Mede te danken aan de vlucht die zoveel minuten kreeg op weg naar Igualada, dat klopt. Als hij straks nog een terugvalt krijgt, zou dat heel logisch zijn. Maar het hoeft niet noodzakelijk zo te lopen. Er zijn enkele factoren die mee over zijn lot zullen bepalen.

Eén van die factoren, zou wel eens het weer kunnen worden. Hagen is een Noor, een typische Scandinaviër. Die gaat doorgaans niet op zijn best presteren  op hete dagen met hoge temperaturen. Regen en hagel zoals in de voorlopig laatste rit hoeft niet, maar is eigenlijk minder erg zolang hij op de fiets kan bljiven.

GROTE MOTIVATIE EN WEINIG DRUK

Wat in zijn voordeel speelt: van enige druk is geen sprake. Hij is naar de Vuelta gekomen om ervaring op te doen en om uit te rijden. Tegelijkertijd zal er na anderhalve week wel het besef zijn dat er echt wel iets in zit en dat het mogelijk is om in het klassement iets te presteren. Dat zal dus nog meer motivatie met zich meebrengen en voor een nog grotere bereidheid om diep te gaan zorgen.

Op het mentale vlak gaat het dus allemaal positief uitdraaien. Gaat hij de benen hebben om dit een volledige grote ronde vol te houden? Onmogelijk om te voorspellen, maar Hagen vertoont nog geen enkele tekenen van zwakte. Integendeel, hij wordt alleen maar beter. Ging hij op de Mas de la Costa met de beste dertig naar boven, dan was hij op de Cortals d'Encamp niet ver verwijderd van de beste tien klimmers.

ZWAARTEPUNT VOLGT NOG

Luttele seconden na Geoghegan Hart kwam hij daar binnen en op driekwart minuut van renners als Higuita, Kelderman en Lopez. Indien die stijgende lijn zich voortzet, liggen de kaarten goed. Al is er ook nog dat parcours. Het is mooi dat Hagen een lastige eerste anderhalve week zo goed is doorgekomen, maar het wordt nog zoveel zwaarder.

Op de volgende rustdag zullen we al meer weten. Dan zijn we weer drie echte bergritten verder. Nadien is het nog klimmen naar Becerril de la Sierra en naar Plataforma de Gredos. Eén ding is duidelijk: het is in het voordeel van de pure berggeiten.

VEELVULDIG GETRAIND OP TIJDRITFIETS

Voorts is het uitkijken wat hij kan in de tijdrit. Hij is geen specialist, maar heeft naar verluidt wel veel op de tijdritfiets getraind. Het zou mooi zijn voor hem als het in deze Vuelta iets oplevert. In principe gaat hij nog wel door enkele grote namen overvleugeld worden, maar in de Vuelta duikt er wel vaker een verrassing op in de top 10 of top 15. Dat kan dit jaar zomaar Carl Fredrik Hagen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties