Pogacar voelt zich in zijn sas in barre weersomstandigheden en onderstreept dat met heroïsche ritzege

Regen en hagel deert Tadej Pogacar niet in Vuelta

Pogacar voelt zich in zijn sas in barre weersomstandigheden en onderstreept dat met heroïsche ritzege
Foto: © photonews

Wat een emoties bij Tadej Pogacar. In je eerste jaar als prof zo'n zware bergrit winnen in een grote ronde: straf. Op de ene beklimming na de andere bleef het supertalent van UAE overeind. Aan het eind wachtten er dan ook nog eens helse weersomstandigheden, die hem wel lagen.

Pogacar zal voor altijd goede herinneringen overhouden aan Andorra. De vijf beklimmingen in de bergrit van amper 94 kilometer kon hij wel aan. Alsof het parcours niet zwaar genoeg was, begon het dan ook nog eens te regenen en waren er hagelbuien. "Ik was erg blij toen ik de weersvoorspelling zag. Dat het ging regenen, was goed nieuws voor mij."

De ene renner presteert beter wanneer het heet is, de andere in de regen. Pogacar zit duidelijk in die laatste categorie. "Ik keek ernaar uit van bij de start." Met de motivatie zat het dus goed. Er moest wel nog altijd veel werk verricht worden om in aanmerking te komen om de zege. "Ik probeerde om alle demarrages te volgen."

De gravelstrook was cruciaal 

Dat lukte wonderwel en één bepaalde fase in de rit was van groot belang. "De gravelstrook was cruciaal. Ik ging er voluit. Daar waren er veel technische problemen en het begon dan ook nog eens te hagelen. Daarna ging het geweldig. Het was een tricky etappe en ongelooflijke etappe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties