Primoz Roglic valt door motor en grijpt wellicht daardoor naast leiderstrui

Roglic geeft na valpartij kleine minuut toe op Quintana

Primoz Roglic valt door motor en grijpt wellicht daardoor naast leiderstrui
Foto: © photonews

Ook voor Primoz Roglic is de bergrit in Andorra een hele zware etappe geweest. De Sloveen van Jumbo-Visma had bovendien te maken met onverwachte hindernissen. Zo zou hij ten val gekomen zijn door een motor. Dat laat zijn ploeg weten. Het incident was niet in beeld.

Het kan perfect, want door de slechte weersomstandigheden, was het niet altijd mogelijk om beelden te tonen. Op de slotklim kwam het dus blijkbaar tot een incident met een motor. "Het was een geweldige rit van Primoz, want hij is gevallen op de gravelstrook door een slecht manoeuvre van een motorrijder", communiceert Jumbo-Visma.

Roglic zat uiteraard wel met de gevolgen. "Hij moest hierdoor achtervolgen." Vanaf dan was het voor de derde uit de Giro kwestie om de schade te beperken. Dat lukte ten opzichte van de meeste concurrenten redelijk goed, maar hij zag Quintana wel 48 seconden wegrijden.

Wellicht kost het incident Roglic dus de rode leiderstrui, want in het klassement staat hij nu zes seconden achter de nieuwe leider Quintana. Ook Miguell Angel Lopez zou overigens buiten beeld gevallen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties