Quintana heeft gekozen tussen Arkéa-Samsic en UAE, drie vertrouwelingen volgen in zijn spoor

Quintana heeft gekozen tussen Arkéa-Samsic en UAE, drie vertrouwelingen volgen in zijn spoor
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste rustdag is Nairo Quintana de fiere leider in de Ronde van Spanje. Een goed moment om bekend te maken waar zijn toekomst ligt. Dat de Colombiaanse berggeit bij Movistar zou weggaan, stond al langer vast. Nu is ook zijn volgende werkgever bekend: Arkéa-Samsic.

Het leek lange tijd een slecht bewaard geheim dat Quintana in 2020 de overstap zou maken naar Arkéa-Samsic. De onderhandelingen sleepten echter aan en UAE rook zijn kans om de klassementsman van Movistar te overtuigen. Inmiddels is de kogel door de kerk: Nairo Quintana gaat wel degelijk naar Arkéa-Samsic en tekent een contract van drie jaar.

De ploeg wil de stap zetten naar de WorldTour en het binnenhalen van zo'n grote naam is alvast een prima zaak. Om hem goed te kunnen ondersteunen, legt Arkéa meteen ook drie volgelingen vast. Net als hem maken zijn broer Dayer Quintana en Winner Anacona de overstap van Movistar naar Arkéa.

De derde luitenant moest wel bij Team Ineos gezocht worden. Diego Rosa verlaat na drie jaar de Britse ploeg. De Italiaan gaat voor het eerst in Franse loondienst rijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties