Quintana vindt ondanks leiderstrui dat concurrent er beter voor staat

Quintana verwacht Roglic weldra in het rood te zien

Quintana vindt ondanks leiderstrui dat concurrent er beter voor staat
Foto: © photonews

Je moet het Nairo Quintana nageven: na enkele tegenvallende grote ronden doet hij in de Vuelta weer volop mee voor winst. De Colombiaan staat zelfs aan de leiding, al beseft hij dat hij de rode trui na de rustdag wel zal kwijtspelen. Er is dus nog werk aan de winkel.

Met zijn tweede plaats in de zwaarste etappe tot dusver, achter ritwinnaar Pogacar, deed Quintana wel een zaakje. "We probeerden altijd offensief te koersen om een gat te slaan met Roglic. Ik ben echt dankbaar voor wat ploegmaat Marc Soler deed aan de aankomst", reageert de nieuwe leider. 

De strategie van Movistar blijft bij heel wat wielerkenners wel de wenkbrauwen fronsen. "We hebben altijd gezegd dat we het dag per dag zouden bekijken en diegene zouden ondersteunen die het er het best vanaf brengt. Tot dusver beschermt het team ons beiden. Er is nog een lange weg te gaan in deze Vuelta."

Roglic heeft nog altijd een voordeel 

Nairo Quintana

Er moet zeker nog aangevallen worden gezien de tijdrijderscapaciteiten van de nummer twee in de stand. "Roglic heeft nog altijd een voordeel, gezien de tijdrit van dinsdag. Er zal een hele grote inspanning nodig zijn in de tijdrit om de leiderstrui niet te verliezen, wat wellicht toch wel zal gebeuren. Eens we eroverheen zijn, zullen we pogingen blijven ondernemen om de trui terug te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties