Sean De Bie nog maar net hersteld van meerdere breuken of pech achtervolgt hem opnieuw

Sean De Bie nog maar net hersteld van meerdere breuken of pech achtervolgt hem opnieuw
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wielerjaar 2019 zal Sean De Bie ongetwijfeld nog lang bijblijven. Dan wel om de verkeerde redenen. Want een pech heeft de renner van Roompot-Charles al gekend, vooral met die aanrijding in Italië. De Bie knokt dapper terug, maar was inmiddels alweer betrokken bij een aanrijding.

De schade was niet min toen De Bie in april aangereden werd op training in Italië: een ribbenbreuk, een bekkenbreuk, een barst in het borstbeen en kneuzing van de milt en long. Maanden had hij nodig om hiervan te herstellen, maar hij stond er weer, gemotiveerder dan ooit.

DEZE KEER SLECHTS SCHAAFWONDEN

Na meer dan vijf maanden afwezigheid maakte De Bie zijn wederoptreden in de Schaal Sels met een 52ste plaats. Zijn comeback was nog maar net achter de rug of de renner werd opnieuw aangereden. Het nieuws over het ongeval geraakte nu pas bekend. Deze keer kwam hij er wel met schaafwonden vanaf.

Dat neemt uiteraard niet weg dat het verre van ideaal is. Onze landgenoot werd op 28 augustus nog 88ste in de Druivenkoers in Overijse. In de GP Jef Scherens moest hij na anderhalf uur opgeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties