Tiesj Benoot zit in zijn maag met 'gemiste kans'

Tiesj Benoot ontgoocheld over tweede plaats in Bretagne Classic

Tiesj Benoot zit in zijn maag met 'gemiste kans'
Foto: © photonews

Na zijn ritzege onlangs in Denemarken zou Tiesj Benoot graag nog een keertje winnen in het Lotto-shirt. In de GP Plouay, of Bretagne Classic zoals de wedstrijd nu ook genoemd wordt, was hij er dichtbij. Het werd finaal echter een tweede plaats, na Sep Vanmarcke.

"Ik zit na de Bretagne Classic met gemengde gevoelens", bekent Benoot op de Facebookpagina van Lotto Soudal. "Ik ben tevreden over mijn vorm, maar ben ook ontgoocheld vanwege deze gemiste kans. Het was een echte afvallingskoers, die begon op de gravelstroken op 80 kilometer van de aankomst."

In de finale was het dan aan de sterksten om zich te onderscheiden. "Toen we met 25 renners overbleven in de kopgroep, hebben Vanmarcke, Haig en ikzelf aangevallen. We sloegen meteen een mooi gat. Er waren veel renners in de achtervolgende groep die geen ploegmaat meer bij zich hadden."

Ik wist dat Vanmarcke sneller was 

Een mooie situatie, al staat Benoot niet bepaald gekend als een begenadigd sprinter. Blijven aanvallen was dus het devies. "Ik wist dat Vanmarcke sneller was, ik moest dus iets proberen, maar spijtig genoeg kon ik hem niet lossen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties