Caleb Ewan is de snelste in Brussel, Jasper Philipsen knap derde

Arjen T'Sjoen
| 7 reacties
Caleb Ewan is de snelste in Brussel, Jasper Philipsen knap derde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In Brussel stond de 99ste editie van de Brussels Cycling Classic op het programma. De voorbije jaren gingen de zeges naar onder meer Tom Boonen, André Greipel, Dylan Groenewegen en Pascal Ackermann dus leek het ook zaterdag weer te gaan uitdraaien op een massasprint.

In een bijzonder regenachtig en fris Brussel trok de wedstrijd over 189 kilometer zich op gang. Na een kleine 20 kilometer konden zeven renners wegrijden: Clément Carisey, Etienne Van Empel, Oscar Riesebeek, Elmar Reinders, Cyril Gautier, Lionel Taminiaux en Petr Rikunov. De 22-jarige Rus Rikunov viel letterlijk weg en werd weer opgeslokt door het peloton.

Het peloton naderde onder de impuls van Bora-Hansgrohe (Ackermann), Deceuninck-Quick Step (Hodeg) en Groupama-FDJ (Démare) snel. Daardoor besloten enkele renners om de sprong naar voren te wagen, op 45 kilometer van de aankomst kwamen Laurens De Vreese, Ludovic Robeet, Simone Velasco, Christopher Juul Jensen en Emils Liepins aansluiten. Lionel Taminiaux was voorin intussen weg, hij besloot te wachten op ploegmaats Robeet en Liepins en reed zich helemaal leeg in de achtervolging. Veel meer dan 45 seconden kregen de leiders evenwel niet meer. 

Snel naar Brussel

Op 38 kilometer van de meet trokken de renners de Sollenberg over en daarmee waren alle klimmetjes van de dag op. Het peloton kon zich in de gietende regen voorbereiden op de naderende massasprint. Op 12 kilometer van de aankomst was het rijk van de vluchters uit.

Deceuninck-Quick Step trok bijzonder hard door over de kletsnatte wegen en er bleven nauwelijks 20-30 renners over in volle finale. De Belgische formatie kreeg wel met brute pech af te rekenen want hun Colombiaanse sprinter José Alvaro Hodeg reed lek. Daardoor leken Tim Merlier, Arnaud Démare, Caleb Ewan en Pascal Ackermann in een zetel naar de finish gebracht te worden.

Aanval Naesen 

Door de onzekerheid na de lekke band van Hodeg probeerde Oliver Naesen het met een late uitval. De nummer twee uit Milaan-San Remo kreeg geen vrijgeleide en werd weer opgeslokt door de mannen van Bora-Hansgrohe. Deceuninck-Quick Step was inmiddels helemaal van het front verdwenen.

Tim Merlier schoot nog voor de sprint begon uit zijn klikpedaal en mocht de zege vergeten. Het was de Duitser Pascal Ackermann die er het sterkst uitkwam, maar viel in de laatste 20-30 meter compleet stil. Caleb Ewan kon hem nog remonteren en pakte de overwinning voor de sterke Duitser. De derde podiumplek ging nog naar onze landgenoot Jasper Philipsen. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties