Er is weinig te doen aan Sam Bennett in de Ronde van Spanje, Tosh Van der Sande derde
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

Tosh Van der Sande ging vroeg aan, Sam Bennett kon hem nog remonteren

Er is weinig te doen aan Sam Bennett in de Ronde van Spanje, Tosh Van der Sande derde
Foto: © photonews

Na de erg zware aankomst op Los Machucos mochten de sprinters zich opmaken voor een nieuwe mogelijkheid. Fabio Jakobsen, Sam Bennett en Fernando Gaviria waren op die manier de favorieten voor de dagzege.

In tegenstelling tot de voorbije dagen was de vroege vlucht vroeg weg vandaag. Silvan Dillier, Luka Pibernik, Diego Rubio, Stéphane Rossetto, Salvatore Puccio en onze landgenoot Harm Vanhoucke trokken ten aanval. 

In het peloton gebeurde intussen niet veel. Mitchelton-Scott, Bora-Hansgrohe en Deceuninck-Quick Step bepaalden het tempo waardoor de vluchters weinig voorgift kregen. In de bevoorrading ging Gorka Izagirre (Astana) tegen de grond, maar hij kon zijn weinig gewoon voortzetten. Stéphane Rossetto voelde dat er vandaag niks inzat voor de vluchters en liet op een kleine 50 kilometer van de meet zijn kompanen wegrijden.

Goede organisatie

Het peloton hield de teugels bijzonder strak en de moedige vluchters hadden op 10 kilometer van de meet nog nauwelijks 20 seconden over. Eventjes later was hun rijk dan ook uit, Fabio Jakobsen voelde zich duidelijk goed want zijn team (Deceuninck-Quick Step) reed vol in dienst.

De laatste kilometer liep bijzonder stevig op en de inspanning van de mannen van Bora-Hansgrohe kwam wat te vroeg. Intussen was er een bijzonder zware valpartij waar onder meer Alejandro Valverde, Wout Poels en Luka Mezgec bij lagen. Van der Sande ging intussen van bijzonder ver aan, maar Sam Bennett kon hem nog remonteren. De sterke Ier won de sprint voor Maximiliano Richeze en onze landgenoot Van der Sande.

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta
22/09/2019 Trek CX Cup
29/09/2019 WK Yorkshire
05/10/2019 Berencross
06/10/2019 GP Neerpelt

Nieuwste reacties