Piepjonge Koch is de beste in Nederland, Majerus aan de leiding
Arjen T'Sjoen
| 2 reacties

In Nijmegen pakte de jonge Franziska Koch de overwinning

Piepjonge Koch is de beste in Nederland, Majerus aan de leiding
Foto: © photonews

In de Boels Ladies Tour stond de vierde etappe op het programma. De rensters trokken over een dikke 130 kilometer van Arnhem naar Nijmegen. In tegenstelling tot de vorige etappes was het dit keer niet aan de sprinters.

Met heel wat klimmetjes en het slechte weer kregen we een open koers te zien. Na heel wat aanvalspogingen reden er uiteindelijk 24 rensters weg. Daarbij zat de voltallige top 5 van het algemene klassement. Favorieten Brennauer en Deignan hadden de slag evenwel gemist. Uiteindelijk keerde er toch nog een grotere groep terug. 

Op 45 kilometer van de aankomst viel vervolgens de beslissing. Riejanne Markus, Sara Penton, Christine Majerus en Franziska Koch reden weg en zouden nooit meer ingelopen worden. Op de Oude Holleweg op 8 kilometer van de aankomst moest Penton als eerste afhaken.

Koch is de snelste

In de slotkilometer probeerde Markus het nog met een late uitval, maar ze raakte niet meer weg. In de sprint was de jonge Franziska Koch de snelste voor de Luxemburgse Christine Majerus. Majerus is ook de nieuwe leider in het algemene klassement. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties