Razendsnelle Dylan Groenewegen pakt de zege in de Tour of Britain, Van der Poel vierde

Arjen T'Sjoen
| 13 reacties
Razendsnelle Dylan Groenewegen pakt de zege in de Tour of Britain, Van der Poel vierde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na de BinckBank Tour is Dylan Groenewegen opnieuw in koers en dat hebben we geweten. De razendsnelle Nederlander opende meteen zijn rekening in de Tour of Britain.

Het peloton trok zaterdagmiddag over een afstand van 200 kilometer van Glasgow naar Kirkcudbright. Op 15 kilometer van de aankomst zat er nog wel een klimmetje in het parcours, maar in principe stond er een sprint op het programma.

Na enkele kilometers trokken Rory Townsend, Dries De Bondt, Gediminas Bagdonas, James Fouché en Jake Scott ten aanval. De vijf kregen nooit meer dan twee minuten en Bagdonas liet zich op 65 kilometer van de aankomst opnieuw uitzakken. 

Niets te doen aan Groenewegen

Met nog 8 kilometer te gaan werd Dries De Bondt als laatste gegrepen. Jumbo-Visma (Groenewegen) en Mitchelton-Scott (Trentin) hielden het tempo hoog waardoor er geen late uitval meer kwam.

In de sprint bleek vervolgens Dylan Groenewegen duidelijk de snelste. Hij klopte Davide Cimolai, Matteo Trentin en Mathieu Van der Poel in de sprint. Onze landgenoten Boris Vallée en Jasper De Buyst eindigden in de top 10.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties