'Onsportieve actie' botst op veel weerstand, ook wereldkampioen Valverde krijgt een veeg uit de pan
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Movistar krijgt wind van voren nadat het vol ging koersen na val van Roglic

'Onsportieve actie' botst op veel weerstand, ook wereldkampioen Valverde krijgt een veeg uit de pan
Foto: © photonews

Wat te doen in het wielrennen wanneer een concurrent ten valt komt? Het blijft enigszins een grijze zone. Bij Movistar vonden ze alvast dat ze gewettigd waren om vol door te koersen nadat Primoz Roglic en heel wat van zijn ploegmaats tegen de vlakte gingen.

Heel wat anderen uit het peloton veroordeelden de volgens hen onsportieve actie. "Wat een vuile tactiek", oordeelde Luka Mezgec, die eerder moest opgeven in de Vuelta. "Normaal gezien bestaan er ongeschreven wetten", merkt André Greipel op. Janez Brajkovic kruipt even in het hoofd van de Movistar-ploegleiding. "De zijwind zal aangevoerd worden als reden, oftwel excuus."

Miguel Angel Lopez was wellicht nog het strengst. "Movistar rijdt altijd dom. Ze kunnen geen koersen winnen door vooraan aan te vallen en moeten profiteren van dit soort van stomme opportuniteiten", meent de vierde uit het klassement.

Een gebrek aan respect voor de rode trui 

Miguel Angel Lopez

'Superman' boomde er bij de Spaanstalige media verder op door en wees met een beschuldigende vinger naar Valverde. "Wat voor een wereldkampioen hebben we. Ik word boos als ik een wereldkampioen zo zie koersen. Een wereldkampioen moet het goede voorbeeld geven. Dit was een gebrek aan respect voor de rode trui en alle renners die gevallen waren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse
17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties