Alejandro Valverde komt met ferme onthulling in documentaire: "Ik heb dit nog nooit eerder verteld"
Redactie
| 17 reacties

Valverde had kort na terugkeer in het wielrennen last van depressie

Alejandro Valverde komt met ferme onthulling in documentaire: "Ik heb dit nog nooit eerder verteld"
Foto: © photonews

Het jaar van Alejandro Valverde als wereldkampioen zit er bijna op. In Spanje schenken ze er extra aandacht aan door het uitzenden van een documentaire 'Een jaar als regenboog'. Daarin vertelt Valverde ook over het verleden, onder meer over de periode na zijn schorsing.

In 2010 werd hij twee jaar geschorst voor zijn betrokkenheid in Operación Puerto. Bij zijn comeback presteerde hij al snel weer op hoog niveau, maar nadien merkte hij de effecten van dit hele verhaal pas. Valverde werd zowel op als naast de fiets vaak duizelig en had last van paniekaanvallen.

STERRENSTATUS

"Ik heb dit nog nooit eerder verteld", klinkt het in de docu. "De mensen zien topsporters alls sterren, maar wij zijn ook maar mensen. Een sterrenstatus brengt extra druk met zich mee. Het is logisch dat je op een bepaald moment de terugslag krijgt. Ik had elk moment van de dag schrik om duizelig te worden."

Valverde ging nadien langs bij een psychiater, die een lichte vorm van depressie vaststelde. "Het lichaam heeft een enorm geheugen en slaat alles op. Ik werd jarenlang achtervolgd, wat uiteindelijk tot een schorsing heeft geleid. Op een bepaald moment kwam het er allemaal uit." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties