Belg van Jumbo-Visma moet op zoek naar andere ploeg

Floris De Tier gaat Jumbo-Visma verlaten

Belg van Jumbo-Visma moet op zoek naar andere ploeg
Foto: © photonews

Het is een uitmuntend seizoen geworden voor haast heel Jumbo-Visma. Al is het niet voor iedereen rozengeur en maneschijn. Floris De Tier werd lange tijd afgeremd door een virus. Inmiddels is het ook zeker dat hij op zoek moet naar een andere ploeg. Dat bevestigt De Tier aan WielerFlits.

Tijdens de zomer werd besloten om zijn contract niet te verlengen. Wat brengt de toekomst nu voor Floris De Tier? "Er is nog niets getekend, dus ik wil daar niet te veel ruchtbaarheid aan geven. Maar ik geraak normaal wel aan onderdak, ja."

GEEN NEGATIEF VERHAAL

Van de periode bij zijn huidige ploeg wil De Tier het positieve onthouden. "Wat Jumbo-Visma betreft, maak daar geen negatief verhaal van. Want uiteindelijk heb ik daar wel twee mooie jaren gekend. Alleen het laatste jaar is het voor mij niet gelopen zoals ik het zelf in gedachten had."

Wat heeft dan uiteindelijk toch tot de breuk geleid? "Het eerste deel van het seizoen is compleet in het water gevallen door gezondheidsperikelen. Eenmaal ik fysiek opnieuw in orde was, hoopte ik op nieuwe kansen, maar ik denk dat de ploegleiding het geloof in mij wat verloren is."

Lees het volledige interview op WielerFlits

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties