Mettepenningen na overwinning Iserbyt: "Ik weet niet of we volgend jaar nog zullen terugkeren"
Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

Mettepenningen weet niet of hij nog terugkeert naar de VS

Mettepenningen na overwinning Iserbyt: "Ik weet niet of we volgend jaar nog zullen terugkeren"
Foto: © photonews

In Iowa City ging afgelopen weekend de overwinning naar Eli Iserbyt van Pauwels Sauzen-Bingoal. Het team twijfelt of ze volgend seizoen nog zullen afzakken naar de VS.

Net zoals de voorbije jaren begon het veldritseizoen in de Verenigde Staten. De UCI wou daarmee proberen om de cross te internationaliseren. Sven Nys en de Telenet Fidea Lions zijn voorstanders omdat hun fietsfabrikant in Waterloo ligt. Jurgen Mettepenningen van Pauwels Sauzen-Bingoal ziet er het nut niet meer van in. 

"Ik vraag me dikwijls af waar we nog mee bezig zijn", reageerde Mettepenningen bij Sporza. "Het kost ons bijzonder veel geld (40.000 euro) en buiten de sportieve langen zijn er hier voor ons geen commerciële. Je fietst tegen dezelfde renners die ook in Eeklo aan de start stonden. Ik denk niet dat we volgend jaar nog zullen terugkeren."

"Te duur"

"Het kostenplaatje ligt gewoon te hoog en zeker voor een crossteam. De UCI heeft geprobeerd om de sport te mondialiseren, maar daar is weinig sprake van. De top veertien bestond uit dertien Belgen en een Nederlander, dan moet je het concept in vraag stellen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties