Trainer Evenepoel onder de indruk van specifieke kwaliteit: "Wat hij op zijn leeftijd doet is exceptioneel"
Redactie
| 12 reacties

Koen Pelgrim heeft al vastgesteld dat Evenepoel zelden kapot gaat

Trainer Evenepoel onder de indruk van specifieke kwaliteit: "Wat hij op zijn leeftijd doet is exceptioneel"
Foto: © photonews

Het WK op de weg kan wel eens de kers op de taart worden van wat sowieso een schitterend debuutseizoen is voor Remco Evenepoel. Niemand die hem fysiek zo goed kent als zijn trainer Koen Pelgrim. Hij legt uit wat Evenepoel nu juist zo goed maakt.

Pelgrim blikt in de podcast Sporza Koers om te beginnen al eens vooruit naar de mogelijkheden van Remco in de WK-wegrit. "Met hem weet je nooit. Geef hem honderd meter en je moet er serieus achter rijden. Als het een lastige koers is geweest en ze kunnen zich niet organiseren, weet je nooit wat er gebeurt."

Dat zo'n jonge gast al zo ver staat, blijft bijzonder. "Ik heb nog nooit een renner van negentien jaar gezien die kan wat hij kan. We hebben al eerder renners gehad die klassiekers winnen. Als je hem vergelijkt met anderen die belangrijke koersen winnen, zie ik niet heel veel verschil. Maar wat hij op zijn leeftijd doet is natuurlijk exceptioneel."

FYSIEK ENORM GETALENTEERD

Het is ook niet enkel in de bergen dat hij zijn ding kwijt kan. "Fysiek is hij enorm getalenteerd. Daarnaast kan hij ook op het vlakke heel hard rijden. Wat niet vaak ziet van een renner van zijn gewichtsklasse. Hij is redelijk flexibel en heel aerodynamisch."

NIET KAPOT GAAN

Opvallend is ook dat Evenepoel haast niet kapot gaat. "Op het einde van een koers kan hij bijna net zo hard fietsen dan dat hij in het begin kan. Dat is vaak iets wat moet groeien met de jaren. Dat is een groot deel genen, maar ook hard werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties