Deceuninck-Quick.Step ziet stagiair profcontract vieren met eerste zege: "Redelijk ongelooflijk"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Jannik Steimle wint in Vichte eerste maal voor Deceuninck-Quick.Step

Deceuninck-Quick.Step ziet stagiair profcontract vieren met eerste zege: "Redelijk ongelooflijk"
Foto: © photonews

Zware inspanningen leveren en samen winnen, dat is waar het bij Deceuninck-Quick.Step om gaat. Ze hebben er weer een nieuwe pion bij die kan winnen: Jannik Steimle. De Duitser tekende zijn profcontract en won enkele uren later prompt de Textielprijs Vichte.

Eerder reed de nieuwste aanwinst van The Wolfpack ook al Izegem Koers en de Brussels Cycling Classic. "In deze trui rondrijden motiveert je om te gaan voor het best mogelijke resultaat. Ik viel aan in de eerste en tweede ronde, waarna we ontsnapten met een twintigtal renners. In de laatste twee ronden ging ik opnieuw aan om een schifting door te voeren."

SPRINT VAN VER

Steimle bleef zijn cartouches gebruiken. "Ik probeerde solo te gaan op twee kilometer van het einde, maar de anderen reageerden." Uiteindelijk werd het een spurt van een groepje van zes. "Ik zette mijn sprint van ver in, met nog 300 meters te gaan. Ondanks die afstand kon ik voldoende kracht houden en deze mooie overwinning boeken."

Een contract tekenen bij Deceuninck-Quick.Step en meteen winnen, het is niet iedereen gegeven. "Dat dit allemaal gebeurd is in één dag, is redelijk ongelooflijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties