Deceuninck-Quick.Step ziet stagiair profcontract vieren met eerste zege: "Redelijk ongelooflijk"

Deceuninck-Quick.Step ziet stagiair profcontract vieren met eerste zege: "Redelijk ongelooflijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zware inspanningen leveren en samen winnen, dat is waar het bij Deceuninck-Quick.Step om gaat. Ze hebben er weer een nieuwe pion bij die kan winnen: Jannik Steimle. De Duitser tekende zijn profcontract en won enkele uren later prompt de Textielprijs Vichte.

Eerder reed de nieuwste aanwinst van The Wolfpack ook al Izegem Koers en de Brussels Cycling Classic. "In deze trui rondrijden motiveert je om te gaan voor het best mogelijke resultaat. Ik viel aan in de eerste en tweede ronde, waarna we ontsnapten met een twintigtal renners. In de laatste twee ronden ging ik opnieuw aan om een schifting door te voeren."

SPRINT VAN VER

Steimle bleef zijn cartouches gebruiken. "Ik probeerde solo te gaan op twee kilometer van het einde, maar de anderen reageerden." Uiteindelijk werd het een spurt van een groepje van zes. "Ik zette mijn sprint van ver in, met nog 300 meters te gaan. Ondanks die afstand kon ik voldoende kracht houden en deze mooie overwinning boeken."

Een contract tekenen bij Deceuninck-Quick.Step en meteen winnen, het is niet iedereen gegeven. "Dat dit allemaal gebeurd is in één dag, is redelijk ongelooflijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties