Ex-winnaar Jan Bakelants vervult opvallende rol in GP van Wallonië
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgian Cycling duidt Jan Bakelants aan als kopman in GP van Wallonië

Ex-winnaar Jan Bakelants vervult opvallende rol in GP van Wallonië
Foto: © photonews

Ook Jan Bakelants zal aan de start verschijnen van de GP van Wallonië. Nochtans neemt hij niet deel aan de wedstrijd namens zijn ploeg Sunweb. Deze keer zal hij te zien zijn in een truitje van de nationale ploeg. Hij is het uithangbord van de Belgische selectie.

Ook Belgian Cycling vaardigt dus een ploeg af voor deze eendagskoers op eigen bodem. Er is hiervoor een mix gemaakt van eliterenners en beloften. Jan Bakelants is de veruit grootste naam in de Belgische selectie. Hij is vooraf dan ook al duidelijk aangeduid als kopman.

WINNAAR IN 2013

Bakelants was er al meerdere malen goed voor een dichte ereplaats. Dat begon met een vijfde plek in 2012 en een jaar later schreef hij de wedstrijd op zijn naam. Nadien finishte hij nog tweemaal op het podium. Uitkijken of er namens de Belgische selectie een vierde podiumplaats in zit.

Er zullen dus heel wat jonge talenten bij hem in het team zitten. Ook Sébastien Grignard, Sylvain Moniquet, Jens Reynders, Stan Van Tricht, Ilan Van Wilder en Viktor Verschaeve maken deel uit van de Belgische selectie.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/10/2019 Cyclocross Boom
20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant

Nieuwste reacties