Patrick Evenepoel over dé zege uit zijn eigen carrière en de EPO-opmars: "Ik kom nog niet tot aan Remco zijn enkels"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Patrick Evenepoel gaat niet meer fietsen met zoon Remco

Patrick Evenepoel over dé zege uit zijn eigen carrière en de EPO-opmars: "Ik kom nog niet tot aan Remco zijn enkels"

Het is niet onlogisch om enigszins nostalgisch te worden als de enige profkoers die je ooit won opnieuw voor de deur staat. Het is wat Patrick Evenepoel meemaakt vlak voor de GP van Wallonië. De 'vader van' won de koers in 1993 en koestert die zege nog altijd.

"De grootste zege uit mijn carrière", verwijst Patrick Evenepoel in GvA naar de GP van Wallonië van '93. "Ik kwam net uit de Ronde van Spanje en moet in vorm geweest zijn. Ik ging er vandoor op één ronde van het einde, op de Citadel van Namen, met nog twintig kilometer te gaan. Ze hebben mij niet meer teruggepakt. Het was nochtans een schone kopgroep waar ik uit demarreerde." 

Een mooie herinnering. "Niet dat het iets voorstelt bij wat Remco nu presteert. Ik kom nog niet tot aan zijn enkels. Ik sta er elke dag van te kijken hoe makkelijk hij wint. Aan fietsen met hem begin ik niet meer. Wat voor mij losrijden is, is voor u à bloc koersen, lacht hij dan. En hij heeft gelijk."

STERK BIJ DE AMATEURS

Nochtans had Patrick Evenepoel op jonge leeftijd wel het gevoel dat hij brokken zou maken. "Bij de amateurs was ik goed, maar bij de profs kon ik soms echt niet volgen. Ik heb mij dikwijls afgevraagd hoe dat kon. Ik die mij zo verzorgde, die zo hard trainde. En dan toch geen betere resultaten? Achteraf is het allemaal duidelijk geworden natuurlijk", verwijst hij naar de opmars van EPO. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties