Sep Vanmarcke geeft het missen van het WK een plaats: "Twee jaar geleden meegemaakt wat Jasper nu voelt"
Redactie
| 0 reacties

Vanmarcke is het inmiddels gewend om geen WK te rijden

Sep Vanmarcke geeft het missen van het WK een plaats: "Twee jaar geleden meegemaakt wat Jasper nu voelt"
Foto: © photonews

Zowat iedereen heeft al gereageerd op de uiteindelijke WK-selectie van bondscoach Rik Verbrugghe. Zij die er nog net wel bij horen, zij die uit de boot vielen. Sep Vanmarcke zit in die laatste categorie en was nog niet aan het woord gekomen. Tot nu. Hij kan er wel mee leven.

De teleurstelling is bij Sep Vanmarcke niet zo immens als bij Jasper Stuyven. "Ik denk dat ik twee jaar geleden meegemaakt heb wat Jasper nu voelt. Toen was ik er ook heilig van overtuigd dat ik naar Bergen zou mogen na een heel goeie zomer", herinnert Vanmarcke zich in HLN. "Ik was heel zwaar ontgoocheld toen bleek dat ik er niet bij was."

Dat heeft ook invloed gehad op zijn mindset in aanloop naar het WK. "Sindsdien probeer ik niet te veel meer te verwachten. Het is ondertussen van 2015 geleden dat ik nog een WK reed: ik ben het gewoon om er niet bij te zijn."

GEEN PERSOONLIJKE MISLUKKING

Vanmarcke probeert dus niet te zwaar te tillen aan zijn niet-selectie. "Ik beschouw dit ook niet als een persoonlijke mislukking. Dit betekent niet dat ik niet goed genoeg was, dit betekent alleen dat de bondscoach voor andere renners heeft gekozen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties