Victor Campenaerts schat de tegenstand op het WK tijdrijden in: "Remco is mijn topfavoriet"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 14 reacties

Voor Victor Campenaerts is Remco Evenepoel de topfavoriet op het WK tijdrijden in Yorkshire

Victor Campenaerts schat de tegenstand op het WK tijdrijden in: "Remco is mijn topfavoriet"
Foto: © photonews

Op woensdag 25 september ligt er een 54 km lang parcours te wachten op Victor Campenaerts. Zijn eerste wedstrijdkilometers in drie maanden en al meteen op het WK tijdrijden. Hoe schat de werelduurrecordhouder zijn kansen in en wat denkt hij van het deelnemersveld?

De 27-jarige renner van Lotto Soudal voelt zich naar eigen zeggen klaar om te schitteren op het WK tijdrijden. Zijn gebrek aan wedstrijdritme is volgens hem niet meteen een nadeel. Campenaerts gaf in een interview bij Sporza aan heel diep te hebben gezeten, maar zijn batterijen zijn nu weer helemaal opgeladen.

In datzelfde interview gaf de specialist tegen de klok ook aan hoe hij zijn tegenstanders inschat. Voor zijn topfavoriet moeten we het niet te ver gaan zoeken. "Dat is Remco. Na wat hij op zijn leeftijd allemaal al bewezen heeft dit seizoen. We kunnen ook met z'n tweeën op het podium staan."

Als Geraint Thomas een doel voor ogen heeft ...

Primoz Roglic heeft vertrouwen te over na zijn eindzege in de Vuelta. "Het parcours ligt hem wel met al die klimmetjes. Het is een schitterende tijdrijder." Geraint Thomas staat ook op de deelnemerslijst, maar zijn vorm is moeilijk in te schatten. "Als hij een doel voor ogen heeft, dan geeft dat vonken."

Ten slotte is er nog titelverdediger Rohan Dennis. "Ik zie geen topfavoriet in hem, want hij is dit seizoen nooit in zijn ritme geraakt. Hij komt ook zonder competitievoorbereiding aan de start."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties