Campenaerts vertrekt met bepaalde 'voorsprong' in WK-tijdrit: "Twee Belgen op het podium is realistisch"

Campenaerts vertrekt met bepaalde 'voorsprong' in WK-tijdrit: "Twee Belgen op het podium is realistisch"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is voor velen uitkijken naar het WK in Yorkshire. Victor Campenaert is zelfs al ginder ter plekke. Zoals we dat van hem kennen bij de voor hem belangrijke afspraken, bereidt hij zich tot in de puntjes voor. Het moet hem een licht voordeel bieden.

Campenaerts verklaart in GvA waarom hij nu al in Yorkshire is. "Op de verkenningsmomenten die de organisatie voor een WK voorziet, kan je in het beste geval drie keer over het parcours rijden. Dat is niet genoeg om je de perfecte lijn eigen te maken. Ik zal het meer dan tien keer hebben gedaan. We automatiseren de commando's onderweg: hier rechts houden, hier links."

Vooral dat hij de afdalingen al beter kent, is interessant. "Dan weet je ook waar je voordien efkes over de limiet mag gaan. Alles samen geeft mij dat misschien tien seconden voorsprong. Als je goede benen hebt, is tien seconden een eeuwigheid. Als je slechte benen hebt, stelt het niks voor."

EVENEPOEL TOPFAVORIET

In de loop van het seizoen kende Campenaerts een fameuze dip, maar nu ziet hij het weer zitten. "Evenpoel is topfavoriet. Dat is het grootste talent dat ik in levende lijven heb mogen meemaken. Met Remco, Lampaert en ik kunnen drie Belgen de top tien halen. Of twee Belgen op het podium, dat is ook realistisch. Straf, als je weet van hoever we komen. Ja, de kans bestaat dat ik wereldkampioen word."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties