Dumoulin geschokt na nieuwe onthulling rond dopingzondaar Preidler: "Dat zou een bittere pil zijn"

Dumoulin geschokt na nieuwe onthulling rond dopingzondaar Preidler: "Dat zou een bittere pil zijn"
Foto: © photonews

Van Tom Dumoulin is bekend dat hij één van de wielrenners is die dopinggebruik het felst veroordeelt. Dat doet hij ook nu weer, nu er meer nieuws te rapen valt in Operation Aderlass. Georg Preidler zou immers ook in 2017 al doping gebruikt hebben.

Dat heeft het Openbaar Ministerie van Innsbruck bekendgemaakt. Dat wil zeggen dat Preidler zich al dopeerde toen hij in 2017 ploegmaat was van... Tom Dumoulin. De Nederlander reageerde met een open brief op Twitter. "Op persoonlijk vlak klikte het wel", beschrijft Dumoulin hun band. "We hadden dezelfde doelen: hard werken en de top bereiken in het professionele wielrennen."

Er zijn uiteraard verschillende manieren om dat te doen. "Achteraf bleek dat hij daar wel iets anders onder verstond." Dumoulin heeft de dopingzaak rond zijn ex-teamgenoot goed gevolgd. "Toen ik het nieuws vernam, was ik ook wel opgelucht dat hij pas met doping begon nadat hij vertrokken was bij Team Sunweb. Vandaag lees ik dat Georg Preidler ook beschuldigd word van dopinggebruik in 2017, het jaar dat ik de Giro won."

Ik zal altijd fier zijn op mijn overwinning 

Tom Dumoulin

Het schept misschien een donker licht over die eindzege. "Ik zal altijd fier zijn op mijn overwinning. Maar nu weet ik dat ik misschien een ploegmaat had die niet zuiver koerste. Dat is een bittere pil. Ik weet niet of het waar is, ik hoop van niet, maar eerlijk gezegd zou het me niet verrassen."

Ondanks alles wil Dumoulin geen wrok koesteren ten opzichte van de Oostenrijker. "Hij heeft een verschrikkelijke beslissing gemaakt in zijn leven, maar ik wil niet bitter staan tegenover wie dan ook, zeker niet tegenover iemand die in het verleden dicht bij me stond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties