Marianne Vos zit al aan zege nummer vier in Frankrijk en rijdt haast het hele peloton op minuten
Redactie
| 30 reacties

Vos houdt enige belaagster Koppenburg af in zesde rit Tour de l'Ardèche

Marianne Vos zit al aan zege nummer vier in Frankrijk en rijdt haast het hele peloton op minuten
Foto: © photonews

Marianne Vos heeft veel redenen om gelukkig te zijn. Als een jong veulen koerst ze rond in de Ardèche en dat moet haar in principe ook de eindzege opleveren. Haar vierde ritzege sprak boekdelen: op één renster na kreeg het hele peloton minuten aan de broek.

In de zesde etappe naar Beauchaste was het klimmen geblazen. Vos had zich kunnen beperken tot het verdedigen van de leiderstrui, maar ging mee in de aanval. Beekhuis, Harris, Koppenburg en Sierra gingen met haar op pad.

De Duitse Koppenburg en Vos bleken de twee sterksten te zijn. Ze maakten er nog even een koppeltijdrit van, maar op de Col de Mure ontbond Vos haar duivels. Koppenburg deed er nog alles aan om terug te keren. Vos wist haar toch nog net voor te blijven.

VOS ROYAAL AAN DE LEIDING

Sierra werd derde op liefst 3 minuten en 24 seconden van de winnares. Het groepje achter de renster van Astana kwam binnen meer dan 4 minuten. Het ziet er voor Vos dus ook schitterend uit in het klassement. Ze heeft een voorsprong van 4 minuten en 19 seconden op eerste achtervolgster Koppenburg, de rest moet al meer dan 6 minuten goedmaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties