Ook bij de vrouwen is grote favoriete op WK Nederlandse klasbak
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Marianne Vos met mogelijk haar beste vorm ooit naar WK in Yorkshire

Ook bij de vrouwen is grote favoriete op WK Nederlandse klasbak
Foto: © photonews

Het WK in Yorkshire zou voor Nederland wel eens een kampioenschap voor de eeuwigheid kunnen worden. Hoewel winnen op zo'n WK nooit een evidentie is, maakt Oranje een goede kans om straks zowel bij de mannen als bij de vrouwen in de wegrit goud te veroveren.

Bij de mannen is er het fenomeen Mathieu van der Poel waar onze noorderburen op kunnen hopen. In het vrouwenwielrennen komt Nederland al jaren sterk voor de dag, maar het is wel heel duidelijk wie ze dit jaar als kopvrouw moeten uitspelen. Niemand minder dan good old Marianne Vos.

Maak van die good maar great. Op haar 32ste heeft Marianne Vos niet enkel haar carrière weer nieuw leven ingeblazen. Sterker nog, de renster van CCC-Liv lijkt momenteel sterker dan ooit. Vraag maar aan wie met haar in het peloton reed in de Tour de l'Ardèche. Met vijf ritzeges en een afgetekende eindzege was het daar een vangst om u tegen te zetten.

OOK SUCCES IN LA COURSE EN GIRO

Zo gaf Vos meteen haar visitekaartje af voor het WK, alsof dat nog nodig is. Ze won dit jaar immers ook al de Trofeo Alfredo Binda, een rit in de Women's Tour, drie etappes in de Giro, La Course, drie ritzeges en het eindklassement in de Ronde van Noorwegen. En er was ook een ritzege en de eindzege in de Ronde van... Yorkshire.

ENORME PUNCH

Het zal dus niet verbazen wanneer ze zes jaar na haar derde wereldtitel regenboogtrui nummer vier binnenhaalt. Ze krijgt er een parcours op haar maat, dat prima aansluit bij haar capaciteiten. In haar beste seizoen in jaren gaat zo'n kracht uit van haar punch dat ze in de finale van elke wedstrijd - met uitzondering van het hooggebergte - het verschil kan maken.

Iedereen zou het zo'n icoon in het vrouwenwielrennen ook gunnen om haar carrière te bekronen met nog eens een wereldtitel. Het kan op zo'n WK ook wel een tactisch spel worden, maar wie haar versnellingen wil pareren, zal toch van hele sterke huize moeten komen. En met een Vos in topvorm is het nadien volop uitkijken naar haar winter in het veld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties