Ook broer van Elia Viviani en winnaar van Schaal Sels gaat als prof bij Cofidis rijden

Attilio Viviani tekent profcontract bij Cofidis

Ook broer van Elia Viviani en winnaar van Schaal Sels gaat als prof bij Cofidis rijden
Foto: © photonews

Met de klasse van Elia Viviani is de wielerwereld al even vertrouwd. Ook zijn jongere broer Attilio is steeds meer naam aan het maken. Momenteel loopt hij stage bij Cofidis en die wordt als zeer positief beschouwd. Volgend jaar gaat de Italiaan als prof bij de Franse ploeg aan de slag.

Dat is op zich helemaal geen verrassing, want Cofidis slaagde er ook al in om Elia Viviani weg te plukken bij Deceuninck-Quick.Step. Die zal er dan wel op aangedrongen hebben dat de ploeg ook zijn broer definitief zou vastleggen. Al is het een keuze die op sportief vlak zeker ook gewettigd kan worden.

BELGEN GEKLOPT IN SCHAAL SELS

Eind augustus sprintte Attilio Viviani immers verrassend naar de overwinning in de Schaal Sels. De 22-jarige renner hield toen nipt Timothy Dupont en Michael Van Staeyen achter zich. In 2020 lonkt dus een eerste volwaardig jaar als profwielrenner.

"Ik ben heel gelukkig binnen deze ploeg", verklaart de nieuwe aanwinst op de site van Cofidis. "Ik ben zeer snel geïntegreerd, ik probeer Frans te leren. Het winnen van de Schaal Sels heeft mij veel aan vertrouwen laten winnen. Het is een droom die uitkomt om bij de profs aan de zijde van mijn broer Elia te rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties