Stuyven sleept na ruime achterstand op kopgroep nog tweede plaats uit de brand: "We moesten hard achtervolgen"

Jasper Stuyven spurtte naar tweede plek in GP van Wallonië

Stuyven sleept na ruime achterstand op kopgroep nog tweede plaats uit de brand: "We moesten hard achtervolgen"
Foto: © photonews

Geen tweede zege op rij voor Jasper Stuyven in de GP van Wallonië. Die wedstrijd gaf hem wel de kans om de frustratie wegens het missen van het WK enigszins uit zijn lijf te krijgen. Uiteindelijk behaalde hij wel opnieuw een podiumplaats.

Nochtans nam Trek-Segafredo wel zijn verantwoordelijkheid. "We hadden van in het begin controle over de koers", reageerde Stuyven op de site van zijn ploeg. "Dat is logisch, want ik won vorig jaar en veel WorldTour-ploegen waren er niet. We probeerden actief te blijven tot de bevoorrading. Het werkte wel redelijk, maar niet in die mate waar we op gehoopt hadden."

ZEVEN MINUTEN ACHTER

Nadien was het alles op alles zetten om de vroege vlucht terug te halen. "Wij hadden de info dat de ontsnapping 1 minuut en 40 seconden voor lag, maar plots was het 7 en een halve minuut! We moesten hard beginnen achtervolgen samen met Lotto en ook Riwal hielp goed mee."

Trek moest al vroeg zijn pionnetjes opgebruiken en de Let Neilands bleek verrassend sterk. "We deden ons best in de finale, maar Krists Neilands was heel sterk. Hij sprong weg op zijn eentje en hield de groep af op het laatste klimmetje."

Zo werd het uiteindelijk een tweede plaats voor Stuyven. "Ik moest erop hopen dat de kloof nog gedicht zou worden en ik zou winnen in de sprint. Het is altijd lastig om er zo dicht bij te zijn en als tweede te eindigen, maar het podium halen is ook mooi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties