Yves Lampaert nu wel zeker aan de leiding in Ronde van Slovakije

Lampaert neemt leiding over in Slovakije na tweede plaats in derde rit

Yves Lampaert nu wel zeker aan de leiding in Ronde van Slovakije
Foto: © photonews

Het waren nogal toestanden daar in Slovakije, met Yves Lampaert die na dag 1 gehuldigd werd als leider en dan later door aanpassing van de tijden toch weer zijn leiderstrui moest afstaan. Lampaert zette dan maar de puntjes op de i in de tweede rit in lijn, al was de zege wel voor Grosu.

Idar Andersen,  Martin Salmon en Rémy Rocha waren de dappere vluchters die opboksten tegen het peloton.  Rocha viel wel nog weg vooraan in de loop van de etappe. Aangezien ze dus slechts met twee overbleven, was de kans op succes van deze ontsnapping nihil. Toch maakten Andersen en Salmon er een moedige koppeltijdrit van, die strandde op iets meer dan twintig kilometer van de meet.

LAMPAERT OPNIEUW OP DE AFSPRAAK

Vervolgens ging het in groep naar de aankomst in Ruzomberok. Daar wachtte nog wel een hellende finale over kasseien, met vier bochten in de laatste 500 meter. In deze slotmeters spatte het uiteen. Yves Lampaert maakte net als op de eerste dag van deze Ronde van Slovakije een prima indruk.

Lampaert was bij de drie besten in Ruzomberok, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. De ritzege ging naar de Roemeen Grosu, Démare werd derde. Lampaert neemt wel de leiderstrui over, deze keer zal de jury die niet meer afnemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5024 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties