Belgen voor wegrit nemen zelfde vlucht en plannen woensdag belangrijke training
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Rik Verbrugghe maakt programma voor volgende dagen bekend

Belgen voor wegrit nemen zelfde vlucht en plannen woensdag belangrijke training
Foto: © photonews

De eerste discipline op het WK wielrennen is reeds achter de rug. Het duurt nu niet lang meer of ook de gegadigden voor de wegrit arriveren in Yorkshire. Alle renners die bij de Belgische eliteploeg of beloften zitten, reizen samen naar het Verenigd Koninkrijk.

Rik Verbrugghe geeft bij Het Nieuwsblad enige duiding bij de verplaatsing die zijn renners maken. "Alle Belgen nemen dezelfde vlucht, van Brussel naar Manchester. Zelfs de twee Monegasken, die vliegen eerst vanuit Nice naar Brussel en stappen dan in hetzelfde vliegtuig als de andere eliterenners en beloften." Met uitzondering van Evenepoel, die al in Yorkshire geland is met het oog op de tijdrit.

Dinsdagavond rond 19u zouden ze dan moeten aankomen in het hotel. Woensdag staat er een lange training op het programma. "Die eerste grote lus van het WK is toch wel belangrijk. Het gaat om 185 km, het is toch wel interessant dat de Belgen die lus eens zien."

VERKENNING VAN MEER DAN VIER UUR

Wat niet betekent dat onze landgenoten daar elke kilometer van gaan uitpluizen. "We rijden naar een bepaald punt met de wagens en starten dan de training. Iedereen is op de hoogte, zodat niemand dinsdag een lange training doet. Op woensdag zal die verkenning 4u30 duren, al kan dat nog variëren van renner tot renner."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties