Belgisch bondsvoorzitter geeft inkijk in toekomstplannen UCI: "Naar Afrika" en "Nieuwe datum Team Relay"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Tom Van Damme weet dat UCI ambitie heeft om WK te organiseren in Afrika

Belgisch bondsvoorzitter geeft inkijk in toekomstplannen UCI: "Naar Afrika" en "Nieuwe datum Team Relay"
Foto: © photonews

Voor Belgian Cycling is het WK wielrennen zowat het hoogtepunt van het jaar. Uiteraard is ook bondsvoorzitter Tom Van Damme aanwezig in Yorkshire en hij heeft toch al een paar opvallende thema's aangekaart. Zoals daar zijn: een WK in Afrika in de toekomst en het Mixed Team Relay.

Er wordt geopperd dat het WK in 2025 wel eens zou kunnen doorgaan in Afrika. "Ik vind dat wij een kampioenschap moeten kunnen doen in elk werelddeel", stelt Van Damme bij VTM. "In Afrika zijn we nog niet geweest met ons grootste kampioenschap. Uiteraard moet de kwaliteit daar zijn. Alles moet professioneel zijn."

Van Damme gelooft dat aan de nodige voorwaarden voordaan kan worden. "Ik ben toch al een paar keer in de Ronde van Rwanda geweest. Ook Marokko is kandidaat. UIteraard moeten zij de nodige garanties kunnen geven. Als die er zijn, is het wel de ambitie van de UCI om naar Afrika toe te gaan." 

TIJDRIT EN PLOEGENTIJDRIT WISSELEN VAN DATUM

De gemengde ploegentijdrit  is met veel discussie uit de startblokken geschoten. Een ander tijdstip moet het concept ten goede komen. "Wat zal helpen, is de nieuwe datum. Als we zondag beginnen met de individuele tijdrit, zal dat toelaten aan die renners om de woensdag hierna ook aan de Team Relay deel te nemen. Dan gaan we een veel beter deelnemersveld hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties