Campenaerts: "Parcours voor tijdrit ligt mij beter dan dat waar ik vorig jaar brons pakte" 
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Victor Campenaerts hoopt opnieuw op een medaille op het WK tijdrijden

Campenaerts: "Parcours voor tijdrit ligt mij beter dan dat waar ik vorig jaar brons pakte" 
Foto: © photonews

Woensdag wordt op het WK de tijdrit bij de profs afgewerkt. Victor Campenaerts pakte vorig jaar brons in die discipline en hoopt die prestatie dit jaar minstens te evenaren. 

“De voorbije weken trainde ik vooral thuis en simuleerde ik in Overijse een tijdritparcours, gelijkaardig aan dat van Yorkshire", vertelde de Belg in een persbericht.

"De langere trainingsblokken werkte ik af langs het kanaal. Dat ik relatief fris aan de start kom, kan zeker in mijn voordeel spelen. Tijdens deze periode van het jaar zitten heel wat renners op hun tandvlees. Zoiets is echter niet abnormaal aan het eind van een zwaar seizoen.”

“In principe ligt het tijdritparcours van dit jaar me beter dan dat van Innsbruck. Het is glooiend en vergelijkbaar aan het parcours van Glasgow (waar Campenaerts vorig jaar voor de tweede keer Europees kampioen tijdrijden werd)."

"Het is voortdurend draaien en keren, maar echt technisch wordt het nooit. Ik ben dan ook uitermate tevreden met de omloop, die ik ondertussen helemaal uit het hoofd ken. De afstand, 54 kilometer, is vrij lang maar dat is eigen aan een wereldkampioenschap. Dat moet me zeker en vast liggen.”

“De ambitie is om minstens even goed te doen als vorig jaar. Mijn voornaamste concurrent wordt volgens mij Primož Roglič, die er een fantastische Vuelta heeft opzitten en ook nu super zal zijn."

"Rohan Dennis is ook lang uit competitie geweest, maar ik schat hem sowieso hoog in. Ook met Remco Evenepoel houd ik rekening, ik denk trouwens dat hij de absolute topfavoriet is. Remco is een landgenoot, maar uiteraard ook een concurrent.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties