Italiaanse junior tart de wetten van de sport en pakt in WK-tijdrit uit met stunt van formaat
Redactie
| 9 reacties

Junior Tiberi verliest halve minuut bij de start en wordt alsnog wereldkampioen tijdrijden

Italiaanse junior tart de wetten van de sport en pakt in WK-tijdrit uit met stunt van formaat
Foto: © photonews

De tijdrit voor de juniors op het WK is een wedstrijd geworden waar nog jarenlang zal over nagesproken worden. Door een vroege fietswissel leken de kansen van de Italiaan Tiberi verkeken nog voor hij goed en wel vertrokken was. Niets bleek echter minder waar.

Wie dé prestatie van de dag niet wilde missen, moest in de eerste twee uur van het WK tijdrijden bij de juniors meteen bij de les zijn. Antonio Tiberi solliciteerde eerst naar de titel 'pechvogel van de dag'. Bij de start moest hij meteen van fiets wisselen door een afgebroken pedaal en nadien werd hij ook nog gehinderd door een ploegwagen.

Dat moet hem zo'n halve minuut gekost hebben, maar Tiberi liet er zich niet door ontmoedigen. De Italiaan zette zijn weg strijdvaardig verder, bleef knabbelen aan zijn achterstand en reed een waanzinnig snelle tweede ronde. Waardoor hij warempel de beste tijd neerzette aan de aankomst.

OOK PECH VOOR VAN RYCKEGHEM

Van onze landgenoot Lars van Ryckeghem werd niet verwacht dat hij zou meedoen voor de prijzen en ook hij had met een dosis pech te maken. Na een schakelprobleem lag zijn ketting eraf. Halfweg was het al duidelijk dat er geen dichte ereplaats in zat.

Het was onder meer nog uitkijken naar de tijdrit van Lars Boven, Quin Simmons en Andrea Piccolo. Allemaal beten ze de tanden stuk op de tijd van Tiberi. Simmons lag aanvankelijk wel op koers voor de wereldtitel, maar minderde vaart in het laatste deel.

ZELFS GEEN PODIUM VOOR SIMMONS

Antonio Tiberi is dus de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de juniors na een weergaloos huzarenstukje. De Nederlander Enzo Leijnse verovert de zilveren medaille. De bronzen plak is voor de Duitser Marco Brenner. Simmons tuimelde in extremis nog naast het podium.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties