Matteo Trentin toont WK-vorm in eigen land, Deen van Trek boekt eerste zege van seizoen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Trentin geeft met zege in Trofeo Matteotti visitekaartje af voor WK

Matteo Trentin toont WK-vorm in eigen land, Deen van Trek boekt eerste zege van seizoen
Foto: © photonews

Of het nu Van der Poel, Gilbert, Lutsenko, Sagan of Van Avermaet is: al wie straks hoopt mee te dingen naar de WK-medailles, heeft al wel ergens laten zien dat de vorm goed is. Matteo Trentin is de vooruit geschoven man bij de Italianen en mocht dus niet ontbreken.

De voormalig Europees kampioen stond in eigen land aan de start van de Trofeo Matteotti. Toen hij op pad ging met Amador, Doubey, Fabbro en Savini, was de rest er meteen aan voor de moeite. Dit kwintet reed immers een voorsprong van vijf minuten voor mekaar.

DIMENSION EN ASTANA KOMEN TE LAAT

Onder impuls van onder andere Dimension Data en Astana kwam er nog wel een reactie van het peloton, maar het tempo lag niet hoog genoeg om de kloof volledig te dichten. Ook enkele pogingen van renners om de oversteek te maken, draaiden op niets uit. 

De vijf mochten dus strijden voor de overwinning. Trentin legde zijn medevluchters erop in de sprint. Hij volgt op de erelijst Ballerini op en boekt zijn zesde zege van het seizoen. De tweede en derde plaats waren voor Amador en Salvini.

PEDERSEN OPENT ZIJN REKENING

Ook in Frankrijk werd er gekoerst met de GP Isbergues. Mads Pedersen maakte in zijn eentje de sprong naar een kopgroep van zes en ging meteen erop en erover. De tweede uit de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar soleerde zo naar zijn eerste zege in 2019.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties