Wout van Aert onderneemt actie tegen ASO en hoopt nog enkele crossen te rijden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 58 reacties

Wout van Aert kaart plaatsen van nadarhekken aan bij ASO

Wout van Aert onderneemt actie tegen ASO en hoopt nog enkele crossen te rijden
Foto: © photonews

Wout van Aert heeft op een persconferentie meer uitleg gegeven over hoe hij er nu aan toe is. Hij hoopt nog altijd om het crossseizoen niet volledig te moeten overslaan. Ook op zijn val in de Tour kwam Van Aert terug: samen met zijn ploeg verwijt hij ASO een gebrek aan veiligheidsmaatregelen.

Wout van Aert en Jumbo-Visma hebben zich met een formele brief gericht tot het ASO omtrent zijn valpartij. De kans is groot dat ze ook een financiële compensatie zullen vragen. "Omdat het duidelijk is dat de ernst van de blessure het gevolg was van de wijze waarop dat hekken daar gezet was", oordeelt Van Aert.

TERUG MEER SPORTMAN

Inmiddels werkt de drievoudig wereldkampioen veldrijden aan zijn herstel. "Tweeënhalve week geleden is de echte revalidatie opgestart. Ik voel me terug iets meer sportman nu ik naar de kinesist kan gaan en spierversterkende oefeningen kan doen. Ik zie het allemaal zeer positief in."

In het laatste deel van het veldritseizoen mogen we hem dus verwachten? "Ik ga er alles aan doen om nog enkele crossen te rijden. Ik moet zien hoe realistisch het allemaal is. In topvorm geraken is geen probleem, maar ik mis spiermassa aan de rechterkant waar mijn diepe vleeswond zich bevond. Dat is echter geen drama, want valt op te lossen met de juiste training."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties