Antonio Tiberi ook zelf verbaasd na exploot van jewelste: "Ik dacht dat alles verloren was"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tiberi kan niet geloven dat hij nog naar wereldtitel vlamde in tijdrit bij junioren

Antonio Tiberi ook zelf verbaasd na exploot van jewelste: "Ik dacht dat alles verloren was"
Foto: © photonews

Over de onvoorstelbare inhaalrace van Antonio Tiberi in het WK tijdrijden bij de junioren is het laatste woord nog niet gezegd. De 18-jarige Italiaan kon zelf ook amper geloven dat hij dit nog had klaargespeeld. En hij was zeker niet de enige.

Zijn start ging compleet de mist in, na het afbreken van de pedaal en een vroege fietswissel. "Op dat moment moest ik een klik maken in mijn hoofd", beschreef Tiberi na het behalen van de wereldtitel zijn mindset. "Ik dacht eerst dat alles verloren was, maar ben vol blijven gaan tot het einde."

UITZONDERLIJKE COMEBACK

Dat is inderdaad zijn grote verdienste. Uiteindelijk bleek dat hij sneller ging dan iedereen had verwacht. "Toen ik de tussentijden vernam, besefte ik dat ik aan een uitzonderlijke comeback bezig was. Ik kan nog steeds niet geloven wat ik gerealiseerd heb. Ik ben wereldkampioen. Wat een ongelooflijke dag."

In zijn categorie staat Tiberi wel bekend als een tijdrijder, maar het WK winnen is nog iets anders natuurlijk. "Ik ben verrast. Eerlijk gezegd had ik vooral getipt op mijn landgenoot Andrea Piccolo. Ik had hem dit jaar nog niet verslagen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Bwin.be Sports Betting

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties