Antonio Tiberi ook zelf verbaasd na exploot van jewelste: "Ik dacht dat alles verloren was"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Tiberi kan niet geloven dat hij nog naar wereldtitel vlamde in tijdrit bij junioren

Antonio Tiberi ook zelf verbaasd na exploot van jewelste: "Ik dacht dat alles verloren was"
Foto: © photonews

Over de onvoorstelbare inhaalrace van Antonio Tiberi in het WK tijdrijden bij de junioren is het laatste woord nog niet gezegd. De 18-jarige Italiaan kon zelf ook amper geloven dat hij dit nog had klaargespeeld. En hij was zeker niet de enige.

Zijn start ging compleet de mist in, na het afbreken van de pedaal en een vroege fietswissel. "Op dat moment moest ik een klik maken in mijn hoofd", beschreef Tiberi na het behalen van de wereldtitel zijn mindset. "Ik dacht eerst dat alles verloren was, maar ben vol blijven gaan tot het einde."

UITZONDERLIJKE COMEBACK

Dat is inderdaad zijn grote verdienste. Uiteindelijk bleek dat hij sneller ging dan iedereen had verwacht. "Toen ik de tussentijden vernam, besefte ik dat ik aan een uitzonderlijke comeback bezig was. Ik kan nog steeds niet geloven wat ik gerealiseerd heb. Ik ben wereldkampioen. Wat een ongelooflijke dag."

In zijn categorie staat Tiberi wel bekend als een tijdrijder, maar het WK winnen is nog iets anders natuurlijk. "Ik ben verrast. Eerlijk gezegd had ik vooral getipt op mijn landgenoot Andrea Piccolo. Ik had hem dit jaar nog niet verslagen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant
27/10/2019 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties