Brent Van Moer gaat strijd aan met talent dat aanval plant op record van Campenaerts
Redactie
| 1 reacties

Van Moer één van de podiumkandidaten voor wereldtitel tijdrijden bij beloften

Brent Van Moer gaat strijd aan met talent dat aanval plant op record van Campenaerts
Foto: © photonews

Toen Brent Van Moer in Innsbruck tweede werd op het WK tijdrijden voor beloften, was dat nog een zeer aangename verrassing. Bevestigen is altijd moeilijker. Dat is de uitdaging waar Van Moer dit jaar voor staat in Yorkshire. Topfavoriet is opnieuw Mikkel Bjerg.

Bij de beloften zijn er toch enkele namen waar we al vertrouwd mee zijn. Dat geldt zeker en vast al voor de Belgen Brent Van Moer en Ilan Van Wilder. In de tijdrit zijn de ogen vooral gericht op Van Moer. Voorts is Mikkel Bjerg de meest klinkende naam en dat is lang geen toeval. We zetten enkele favorieten op een rijtje.

MIKKEL BJERG

Deze Deen schreef al geschiedenis door de voorbije twee jaar naar de wereldtitel tijdrijden bij de junioren te knallen. Dit jaar hoopt Bjerg de hattrick compleet te maken. Van jongsaf is hij al gespecialiseerd in deze discipline. Ondernam ook al een officieuze poging op het wereldrecord, nog vooraleer Campenaerts het officieel afpakte van Wiggins. Gaat het record van Campenaerts overigens ook aanvallen, maar weet nog niet wanneer.

IAN GARRISON

Een Amerikaan die al aan zijn tweede jaar als prof bezig is. Kan zijn ervaring dus laten doorwegen. Is zelfs al nationaal kamioen tijdrijden bij de elite, maar moest daar tegen weinig tegenstand opboksen. Dat zal op dit WK al anders zijn. Een medaille zou al mooi zijn.

MARC HIRSCHI

Hirschi is van alle renners die aan de start staan diegene die al het meeste bewezen heeft als wegrenner. Dan wel vooral in echte wegritten, minder in het tijdrijden. Werd wel tweede in het Zwitsers kampioenschap tijdrijden. Moet in dit gezelschap zeker zijn mannetje kunnen staan. Een derde plek in San Sebastián en eindwinst van het jongerenklassement in de Deutschland Tour kleurden zijn seizoen.

BRANDON MCNULTY

De Amerikaan McNulty heeft al een paar onderonsjes met Bjerg uitgevochten. In 2016 wist McNulty hem nog te verslaan in het WK tijdrijden bij junioren. Vorig jaar kwam de toekomstige UAE-renner echter niet in aanmerking voor de zege en ook dit jaar wist hij in de tijdritten nog niet helemaal te overtuigen.

MATHIAS NORSGAARD

Denen genoeg op dit WK en Mathias Norsgaard is er één van. Op zo'n kampioenschap is het vooral kwestie om in goede vorm aan de start te staan en dan mag Norsgaard niet klagen. Won zopas nog een koppeltijdrit in Normandië en boekte ook een ritzege in de Ronde van de Toekomst. Eveneens een podiumkandidaat.

JOHAN PRICE-PEJTERSEN

Wie zeker naar het WK is afgezakt met het nodige vertrouwen, is Johan Price-Pejtersen. Niet het grootste supertalent uit Denemarken, maar wel een renner die de laatste twee jaar enorme stappen voorwaarts gezet heeft. Klopte Bjerg al zowel op het nationaal kampioenschap als op het EK. Dit kunststukje op het WK herhalen, zou dus ook een soort van hattrick zijn.

BRENT VAN MOER

Onze grote Belgische hoop op een medaille. Komt misschien met iets minder vertrouwen aan de start door een tegenvallend WK, maar heeft nog steeds een uitstekende tijdrit op de benen en bewees dat dit jaar met tweemaal winst op eigen bodem, met onder meer de nationale titel als beloning. Kan de eerste Belgische medaillewinnaar worden op dit WK.

ONZE STERREN VOOR HET WK TIJDRIJDEN BIJ BELOFTEN:

**** Mikkel Bjerg 
*** Johan Price-Pejtersen
** Brandon McNulty - Brent Van Moer
* Marc Hirschi - Ian Garrison - Mathias Norsgaard

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties