Campenaerts krijgt zijn motivator en niet bondscoach Verbrugge achter hem in ploegwagen: "Ideale combinatie"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Kevin De Weert zal Campenaerts coachen vanuit de ploegwagen

Campenaerts krijgt zijn motivator en niet bondscoach Verbrugge achter hem in ploegwagen: "Ideale combinatie"
Foto: © photonews

Ook al gaat er veel aandacht naar Remco Evenepoel, Victor Campenaerts is nog altijd een grote Belgische hoop op een WK-medaille. Toch zal de tweevoudig Europees kampioen vanuit de volgwagen geen instructies krijgen van bondscoach Verbrugge. Dat is weggelegd voor Kevin De Weert.

De bondscoach kan immers niet de drie Belgische renners volgen, want ze vertrekken te kort na mekaar. Er werd dus besloten om Campenaerts aan De Weert te koppelen. "Da's positief. Ik denk dat het een redelijk duidelijke keuze was", reageert de renner in kwestie bij VTM Nieuws.

HIj beroept zich daarvoor op het verleden. "Sven Vanthourenhout heeft al in Glasgow met Yves Lampaert samengewerkt en die was vierde daar. Rik Verbrugghe heeft het Europees kampioenschap dit jaar met Remco  Evenepoel gedaan en gewonnen. Ik heb al succesvolle tijdritten met Kevin afgewerkt. Dat is een ideale combinatie."

ALLEEN POSITIEVE COMMENTAAR

Er mag dus verwacht worden dat De Weert Campenaerts zeker zal prikkelen tijdens het WK tijdrijden. "Hij weet hoe hij mij kan motiveren: naar het einde toe heviger worden en alleen maar positieve commentaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties