Campenaerts maakt zich op voor orgelpunt en nam thuis opmerkelijk initiatief
Redactie
| 2 reacties

Victor Campenaerts hoopt om zeker podium te halen in WK tijdrijden

Campenaerts maakt zich op voor orgelpunt en nam thuis opmerkelijk initiatief
Foto: © photonews

Na het breken van het werelduurrecord, het drukke programma dat volgden en de bijhorende dip, oogt Victor Campenaerts nu weer helemaal fris. Klaar om de beste tijdrijder in zichzelf naar boven te halen en voluit voor het podium te gaan. Die ambitie sprak hij uit op de persconferentie.

Campenaerts had eerder al Remco Evenepoel aangestipt als topfavoriet voor het WK tijdrijden. "Zet daar ook maar Primoz Roglic bij. Ik vermoed dat hij misschien nog wat vermoeid zal zijn van de Vuelta en hij allicht liever een lastiger parcours wil. Ik ben ook benieuwd naar Dennis", noteert GvA hoe Campenaerts de tegenstand overloopt.

GEEN PODIUM IS TELEURSTELLING

Als hij naar zichzelf kijkt, is het ook duidelijk wat Campenaerts op zijn minst wil bereiken. "Vorig jaar eindigde ik derde. Alles minder dan het podium zal aanvoelen als een teleurstelling. Al besef ik dat het geen certitude is dat ik zover ga geraken." 

Aan de voorbereiding zal het opnieuw niet gelegen hebben. "Ik heb thuis in Overijse een gelijkaardig parcours als dat van de tijdrit uitgetekend. Ik ben ook al meer dan een week in Yorkshire voor extra sleuteltrainingen. Dat geeft mij rust. Na mijn werelduurrecord in Mexico ben ik klaar om nog één orgelpunt te plaatsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties