Evenepoel neemt compliment graag in ontvangst en mikt zelf op top vijf
Redactie
| 0 reacties

Evenepoel wil in top vijf eindigen in WK-tijdrit

Evenepoel neemt compliment graag in ontvangst en mikt zelf op top vijf
Foto: © photonews

Op een persconferentie in Yorkshire hebben de Belgen vooruitgeblikt naar de WK-tijdrit bij de elite en ging er in het bijzonder veel aandacht naar Remco Evenepoel. Die gooide de werkelijke doelstelling op tafel: top vijf. Al mikt hij met zijn ingesteldheid altijd op het hoogste.

Zijn landgenoot Yves Campenaerts, die vlak naast hem zat, had Evenepoel reeds de absolute topfavoriet genoemd. "Het is mooi als iemand als Victor dat zegt", liet Evenepoel zich wel bevallen. Al beseft de Europese kampioen wel dat de afstand, 54 kilometer, een rol kan spelen. "Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren. Het wordt 'stoempen'. Het wordt een ontdekkingstocht."

Voor mij was elke koers dit jaar een test 

Wat helpt is dat zijn debuutseizoen bij de profs reeds uitermate geslaagd is. Hij kan het WK dus zonder zorgen aanvatten. "Voor mij was elke koers dit jaar een test. Ik mag niet ontevreden zijn, ik kom dus zonder stress aan de start. Ik ben een winnaar, ik wil het dus wel zo goed mogelijk doen." 

Daar hoort dan ook een specifieke doelstelling bij. "Ik wil zeker niet laatste eindigen", lacht Evenepoel. Waarna hij alsnog zijn ambitie uit. "Top vijf. Maar als ik dat niet haal, zal ik niet teleurgesteld zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties