Ineos-talent haakt alsnog af voor WK tijdrijden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Pavel Sivakov doet niet mee aan WK tijdrijden

Ineos-talent haakt alsnog af voor WK tijdrijden
Foto: © photonews

Geraint Thomas liet eerder al weten niet goed genoeg te zijn voor de tijdrit op het WK en zich volledig te richten op de wegrit. Met Pavel Sivakov volgt een ploegmaat met een andere nationaliteit zijn voorbeeld. De Rus rijdt wel de wegrit, maar past voor het werk tegen de klok.

Het 22-jarige talent kende dit jaar zijn grote doorbraak in het rondewerk. Zijn eindzeges in de Ronde van Polen en de Ronde van de Alpen spraken al boekdelen. Tijdens de Giro liet hij zich voor het eerst opmerken in een grote ronde, met een negende plaats in het eindklassement als beloning.

ZIEK NA TOUR OF BRITAIN

Niet onlogisch dus dat de selectie van Rusland ook op hem rekende voor de tijdrit. Na de Ronde van Groot-Brittanië, die hij beëindigde op een vierde plaats, is Sivakov echter ziek geworden. De jonge belofte is nog altijd niet helemaal hersteld.

Er is besloten om het risico niet te nemen om tijdens de tijdrit nog iets op te lopen. Nog enkele dagen goed uitzieken en dan geraakt Sivakov wel klaar voor de wegrit, hopen ze in Rusland.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

20/10/2019 Cyclocross Bern
22/10/2019 Nacht van Woerden
26/10/2019 Beringen
26/10/2019 GP Brabant
27/10/2019 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties