Jonge Amerikaanse degradeert Nederlandse toppers en rest van de tijdrijdsters op WK
Redactie
| 13 reacties

Chloé Dygert Owen oppermachtig in WK tijdrijden bij de vrouwen

Jonge Amerikaanse degradeert Nederlandse toppers en rest van de tijdrijdsters op WK
Foto: © photonews

Annemiek van Vleuten werd door velen getipt om voor het derde jaar op rij wereldkampioen tijdrijden te worden, maar ze diende toch rekening te houden met Chloé Dygert Owen en Anna van der Breggen. Het was de Amerikaanse die een ongelooflijke superdag kende en veruit de sterkste was.

Het bleef hard regenen in Harrogate, Yorkshire nadat de beloften hun tijdrit al moesten afwerken onder apocalyptische omstandigheden. Het aanvangsuur van de vrouwen werd voor alle zekerheid opgeschoven. Nadien werden de buien minder fors en kon er toch gestart worden. Julie Van de Velde, de enige Belgische deelneemster, passeerde aan het eerste tussenpunt op een voorlopige dertiende plaats.

DYGERT AL SNEL VOORBIJ BRENNAUER

Chloé Dygert Owen was inmiddels onderweg als een echte stoomtrein. Ze reed al snel de Duitse Brennauer, toch niet één van de minstens, voorbij. Die zou lang niet de enige zijn die door Dygert zou worden voorbijgestoken. De Amerikaanse blies werkelijk iedereen weg. Zo kreeg Brand bijvoorbeeld aan het eerste tussenpunt 1'54" aan de broek.

CONCURRENTEN STEEDS MEER DAN EEN MINUUT ACHTER

Zelfs Anna van der Breggen kreeg daar een oplawaai van 1'14". Dan was het enkel uitkijken naar de passage van Van Vleuten daar: de titelverdedigster was aan het tussenpunt 1 minuut en 10 seconden trager dan Dygert Owen. Het was dan al duidelijk dat laatstgenoemde wereldkampioen zou worden en de Nederlandse toprensters beslag gingen leggen op zilver en brons.

Haast helemaal verkrampt kwam de winnares over de meet, zo diep gegaan tijdens haar fenomenale inspanning. Van der Breggen beslechte het duel met Van Vleuten om de tweede plaats in haar voordeel. Uiteindelijk deden beiden er meer dan anderhalve minuut langer over dan de nieuwe regenboogtrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties