Mettepenningen kijkt na straf begin uit naar vervolg veldritseizoen: "Alleen Mathieu die sleutel in handen heeft"

Mettepenningen kijkt na straf begin uit naar vervolg veldritseizoen: "Alleen Mathieu die sleutel in handen heeft"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat heet dan binnenkomen als een raket. Natuurlijk kennen we Eli Iserbyt, pupil van Jurgen Mettepenningen bij Pauwels Sauzen-Bingoal, al langer. Maar in zijn eerste volledig seizoen bij de profs meteen twee WB-manches winnen: dat is niet min. Maar wat als straks Van der Poel weer opdraaft?

Dromen mag. Ook voor Jurgen Mettepenningen. "Als Van der Poel even goed is als vorig jaar, dan is hij outstanding. Dan is niemand in staat om zijn voet naast de zijne te zetten", haalt de sterke man achter Pauwels Sauzen-Bingoal aan in HLN. "Maar als hij wat minder is..."

PLANNING VAN DER POEL KAN ROL SPELEN

Ja, wat dan? Mettepenningen komt niet met een concreet gevolg. "Omdat alleen Mathieu die sleutel in handen heeft." Er is wel een optie die zulk scenario wat meer waarschijnlijker maakt. "Misschien rijdt hij deze winter wat meer in functie van het klassieke voorjaar en zorgt dat voor iets meer kansen voor de rest."

NIET ELK WEEKEND MEEDOEN

Tegelijkertijd is Mettepenningen ook realistisch. Hij gaat van Eli Iserbyt zeker niet de nieuwe uitdager van Van der Poel maken. "Dat zou niet realistisch zijn. Eli is een groot talent, maar hij is maar 21 jaar. Ook als Van der Poel niet meedoet, mag je niet verwachten dat hij elke week meedoet voor winst of het podium."

In elk geval: de manier waarop Iserbyt de crossen in Iowa en Waterloo naar zijn hand zette, is veelbelovend. "Als Van der Poel er niet is, ruiken ze allemaal hun kans en willen ze allemaal winnen. Eli was gewoon de beste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties