Naesen bespreekt eigen rol en het ultieme doel voor de Belgen: "Tweede of derde worden telt niet in Yorkshire"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Oliver Naesen wil zeker de préfinale rijden op WK

Naesen bespreekt eigen rol en het ultieme doel voor de Belgen: "Tweede of derde worden telt niet in Yorkshire"
Foto: © photonews

Maandag werd in Berlare de Memorial Fred De Bruyne gereden. Bo Godart won, maar een andere deelnemer viel pas echt op: Oliver Naesen. Met het WK in zicht wilde Naesen dit nog meepikken. Nog een keer de benen losgooien om vervolgens klaar te zijn om België aan de wereldtitel te helpen.

In een persbericht van Belga komt Naesen terug op zijn deelname in Berlare. "Ik ben van de streek dus kon ik op deze koers niet afwezig blijven. Ik zou dit geen ultieme training meer noemen. Op mijn computertje staat dat we een gemiddelde hebben gehaald van 50 kilometer per uur. Dat is toch niet niks?"

Anoniem meerijden is ook niets voor hem: Naesen was voortdurend vooraan te zien in de eerste groep. "Ik wou doorvlammen. Ik sprintte wel niet mee. Stel dat ik hier val. Dat krijg ik echt niet uitgelegd. Ik werkte wat voor mijn broer en dat is ook wel tof."

STIEKEM HOPEN

Het is nu uitkijken wat de mogelijkheden zijn voor Oliver Naesen en de andere Belgen op het WK. "Ik ken mijn rol binnen het team, maar hoop toch de voorfinale te kunnen rijden. Het wereldkampioenschap is een puzzel waarvan de stukjes echt helemaal in mekaar moeten vallen. Natuurlijk hoop je stiekem op iets. Tweede of derde worden telt niet in Yorkshire. Daar is alleen de eerste plaats en de bijbehorende regenboogtrui van tel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

01/02/2020 - 02/02/2020 WK
05/02/2020 Parkcross
08/02/2020 Krawatencross
09/02/2020 Noordkempen Merksplas
15/02/2020 Noordzeecross

Nieuwste reacties